” Fotografia este o imagine cu caracter magic de instantaneu……”

O parte din pozele de mai jos au fost regizate iar o parte sunt instantanee. Cu toate acestea veti observa ca lumina, culorile, contrastul fotografiilor-au aceeasi calitate atat in cazul imaginilor regizate, cat si in cazul instantaneelor. Acest lucru se datoreaza folosirii bliturilor de studio oriunde se poate, adica la starea civila, in biserica, la restaurant, in aer liber blitul de pe camera avand rolul dizolva din umbrele dure date de soare sau pentru a da un pic de contrast in cazul zilelor noroase. Intotdeauna unghiurile vor fi inedite,  momentele speciale vor fi imortalizate, personajele importante ale nuntii vor fi in toate pozele dumneavoastra.

” Fotografia reprezinta arta scrierii cu lumina….”

Imaginea reprezinta un punct cheie in promovarea oricarui produs, ramanand “sufletul comertului!”.

De aceea efortul sporit, dedicat fotografiei de produs nu este deloc intamplator, pornind de la mesajul transmis pana la cele mai mici detalii de compozitie si cromatica.

Echipamentul fotografic de ultima generatie ne da posibiliatea sa oferim imagini de calitate, in cel mai scurt timp. Fotografiile obtinute sunt potrivite oricarui tip de nevoi: bannere si printuri de mari dimensiuni, publicare pe internet, in presa , folosirea lor in DVD-uri sau cataloage de prezentare, flyere si reviste.

Executam fotografii profesionale la nunti, botezuri, aniversari onomastice, conferinte, simpozioane si diverse evenimente de firma.

Tehnologia de ultima ora plus pasiunea pentru fotografie fac ca momentele unice surprinse sa devina o amintire vie si sa fie retraite cu acceasi intensitate.

Fotografia de produs si prezentare este destinata publicarii in cataloage, pliante, flyere sau pe internet si trebuie sa redea intr-un mod cat mai placut culorile, texturile si continutul. In acest scop studioul nostru este dotat corespunzator pentru a obtine un rezultat final de exceptie atat la nivel de fotografie cat si de prelucrare a imaginii. Indiferent unde le veti folosi, intotdeauna imaginile de calitate vor face diferenta.

www.selromtv.piczo.com

www.selromtv.cabanova.ro

www.selromtv.go.ro

www.selromtv.trei.ro 

Despre cum fotografiem la nunta:

1. Piata fotografiei de nunta.

Inainte de a incepe sa vorim despre fotografia de nunta trebuie sa vedem unde ne situam pe aceasta piata. Exinta mai multe segmente care sunt date de pretul pe care il cerem clientului pe eveniment. Astfel putem vorbi despre nunti pe care se cere 150-200 de euro unde se pune accentul pe cantitate si nu pe calitate, clientul e atras de pretul foarte mic si nu il prea intereseaza ce i se ofera, clientul beneficiaza de servicii minime, fotograful foloseste aparatura s emiprofesionala sau chiar de amatori, iar aceasta piata devine tot mai mare si datorita crizei financiare prin care trecem. Dupa aceea putem vorbi de segmentul de piata de mijloc cuprins intre 200-800 de euro, spatiu in care clientului i se ofera un album de poze profesionist, dar scoate cu greu banii din buzunar. Ultimul segment de piata este cel cu peste 800 de euro in care clientul stie cate ceva despre fotografie, stie ce sa ceara este pretentios si nu faca rabat de la calitate.

2.Cate fotografii livram /eveniment?

Daca pe vremuri cand se fotografia pe film sa faceau minim 3 filme de 24 de pozitii undeva la 75 de cadre pana undeva maxim la 10 filme de 36, undeva maxim la 360 de cadre acum cu ajutorul aparatului de fotografiat digital e cu totul altceva. Acum pe aparatele digitale se pot stoca in functie de calitatea si dimensiuni mult mai multe imagini. De exemplu pe un card de 16 GB se pot stoca peste 4000 de fotografii la o calitate de ridicata cu o rezolutie de 6 mp in format jpg, dar sa nu uitam si de latura super profesionala care stocheaza fotografile in format tiff sau raw. Si totusi cate fotografii livram? Raspunsul e foarte simplu: nu conteaza cantitatea ci calitatea, putem livra 1000 de fotografii dar daca nu sunt macar 10 care sa te atraga degeaba le-am facut. Asadar in spate se afla experienta si profesionalismul in fotografie. Daca am tine cont ca avem un card de memorie suficienta adica minim 8 GB cu posibilitatea de a trage 2000 de fotografii am ajunge la concluzia ca este de ajuns. La o nunta care cuprinde toate evenimentele ei se pot inregistra un minim de 500 de fotografii iar maximul ar ajunge la 3000 de fotografii. Cam acestea sun limitele unde se lucra in ziua de azi pentru fotografierea unei nunti.

3 .In ce format si marime livram fotografiile, selectie sau nu?

Unele oferte de pe piata scot ochii cu fotografii mari la multi megapixeli. Timand cont de pretul foarte mic al unui card de memorie si faptul ca nu ne costa inregistrarea unei fotografii la capacitate maxima (dimensiune, calitate) este de preferat sa optam pentru aceasta varianta. Fotografiile trebuie sa aiba o rezoilutie minima de 5mp pentru ca daca clientul doreste sa listeze in format A4 (20/30cm) sau mai mare, sa nu il dezamagim. Inainte de livrare trebuie vazuta fiecare fotografie daca sunt corecte culorile, daca e incadrata corect, daca are destul contrast, daca este destul de luminata iar cele din care nu se mai poate face nimic trebuiesc sterse. Modul de vizualizare al imaginilor de catre client a fotografiilor de nunta trebuie sa fie unul cat se poate de simplu, de aceea cel mai bine ar fi sa le livram in format jpg.

4. Timpul de livrare al fotografiilor lung sau scurt?

Timpul de livrare al fotografiilor treuie sa fie cat mai scurt. Unii fotografi opteaza pentru un timp de livrare a fotografiilor de nunta pentru a justifica banii incasati, dar asta nu e o solutie. Noi ca si fotografi trebuie sa ne justificam munca prin calitatea imaginilor. Daca luam in calcul ca stocam undeva intre 500 si 1000 de fotografii la o nunta, prelucrarea acestora pe calculatora ne ia undeva la 10 ore, dupa care mergem cu ele la laborator si mai asteptam o zii sa le listeze, daca intretimp mai avem de fotografiat un eveniment mai pierdem o zii daca a intervenit ceva poate mai pierdem 1 zii si ajungem sa terminam o comanda in 4 zile. Cam acesta e termenul de livrare al undei comenzi de fotografii de nunta.

5.Ce livram ca si fotograf de nunta?

De cale mai multe ori un fotograf livreaza albume foto.Datorita evolutiei tehnologiei se pot livra fotografii pe hartie foto mata, lucioasa, metalica, albume foto digitale sau clasice de diferite dimensiuni si cu variate coperti, chiar personalizate, postarea imaginilor pe un site, rame foto digitale sau clasice, realizari de clipuri, este avident ca intreg materialul trebuie livrat si pe suport digital CD/DVD de cele mai multe ori personalizat (printat). Albumul foto este cea mai clasica solutie. Un album foto digital ( fotocarte) de 21/21 cm cu 26 de pagini ajunge undeva la 100 de lei dar trebuie tinut cont de faptul ca noi trebuie sa facem designul. Aceasta este una din cele mai moderne variante. O alta varianta mai ieftina este a alumelor clasice unde treuie sa lipim pozele dupa ce le listam. Avantajul postarii fotografiilor ,rezlizate la nunta, pe un site este acela ca un numar mare de prieteni rude pot vedea fotografiile in mod gratuit doar avand acces la internet.

6. Ce aparatura de fotografiat folosim, lumina, obiective, body?

aparatul foto

Timand cont ca lucram in mediul profesional ar trebui sa dispunem de un aparat de fotografiat profesional. Si totusi ce inseamna un alarat de fotografiat profesional? Un aparat de fotografiat profesional este undeva peste 1000 de euro, e un DSLR, dar din trusa de scule nu trebuie sa lipseasca flashul. Nu se exclude faptul ca la nunta se poate fotografia si cu un aparat de fotografiat digital compact, dar acesta trebuie sa poata stoca o imagine la o rezolutie de minim 5 mp cu posibilitatea de ai atasa un flash. Este evident faptul ca daca ne dorim mai multe de la o nunta putem angaja un asistent care sa ne tine blenda la sedinta foto.

lumina

Lumina in fotografie este foarte importanta de aceea trebuie sa ii acordam mai multa importanta. Pe langa lumina naturala sunt situatii cand trebuie sa venim si cu lumina artificiala (flashul). Deoarece nu prea avem posibilitatea de a folosi un trepied, e necesara folosirea unor timpi scurti de expunere ( de la 250 in sus). Folosim flashul chiar si pe soare maxim pentru a inlatura umbrele puternice de pe fetele mirilor si invitatilor, folosim flashul in interioare, unde lumina este mai slaba. Putem lua in calcul si folosirea unui iso cat mai ridicat de 800 sau chiar 1600 pentru a ne lipsi de flash pentru ca fotografiile sa iasa cat mai naturale. La interior unde avem un tavan alb dar nici prea inalt putem folosi flashil cu tavanul. Adica indreptam flashul spre tavan pentru ca acesta sa ne imprastie lumina sa avem o lumina difuza. Flashul mai are rol de a atrafe atentia subiectii de fotografiat dandu-si seama cand s-a facut poza.

obiective

Obiectivul pe care il folosim de asemenea treuie ales cu mare grija. La interior unde spatiul este redus avem nevoie de un obbiectiv wide sau chiar ultrawide (doar ca cel din urma poate deformeaza). In iserica avem nevoie de un obiectiv luminos pentru a surprinde atmosfera. La sedinta foto unde dispunem de lumina si spatiu avem nevoie de un fix de 50mm dau chiar 85mm, iar pe tot parcursul nuntii trebuie sa dispunem de un zoom all around. Iata cum in trusa foto se pot aduna 2-3 obiective care ne ajuta sa realizam fotografiile dorite la o nunta.

7. De unde ne luam clienti si cum?

Se spune ca o nunta reusita ne aduce alte 10 nunti. De cele mai multe ori aceasta zicala se adevereste. Dar trebuie sa tinem cont si de celelalte variante: un portofoliu bun, un site de prezentare, o carte de vizita, numarul de telefon inscriptionat pe DVD, si nu uitati sa lasati toate grijile acasa si sa ii faceti pe miri sa zambeasca. O alta metoda de a lua cat mai multe nunti este prin “viu grai”, recomandari de la cei carora le-ati mai facut fotografiil Un alt aspect de luat in calcul este acela de a colabora cu agentiile de nunti full service care au permanenta nevoie de fotografi. O alta metoda de promovare a activitatii noastre fotografice este de a da anunturi in ziare, pe siteurile de specialitate sau chiar sa va prezentati la targurile de nunti.
8. Ce fotografiem?

Un lucru e clar: noi suntem angajati de catre mire si mireasa sa le fotografiem nunta deci in 90% din fotografii ar treui sa apara mirele mireasa sau ambii. Acasa la mire trebuie facute minim 3 poze cu mirele cum se imbraca si se aranjeaza, cu parintii, frati, surori pe langa aceasta se pot adauga grupuri de persoane cu mirele, rude sau prieteni, momentul cand ciocnesc, copii nu trebuie evitati din cadru. Se poate face o poza de grup in fata blocului casei de unde se pleaca prima data. Dupa plecare se merge la nasi, si aici se pot face cateva fotografii de grup. Odata ajunsi la mireasa acasa fotograful va trebui sa intre primul in camera unde se gaseste mireasa ascunsa pentru a surprinde momentul cand mirele ii inmaneaza buchetul miresei. Dupa aceea se pot face mai multe fotografii de grup cu mireasa si mirele, cu nasii, cu parintii miresei si mirelui, frati si surori, verisori etc. Odata plecati de la mireasa de acasa se mai poate surprinde plecarea in cateva cadre. Ajunsi la sfat fotograful treuie sa se aseze in spatele ofiterului de stare civila pentru a putea prinde in cadru invitatii si momentul cand mirii se vor saruta. De cele mai multe ori invitatii la sfatul mirilor vin pregatiti cu flori si e bine sa fotografiem momentul cand acestia dau flori mirilor sau daca se face un pot de flori acesta treuie fotografiat. Dupa sfat se va merge la biserica sau la sedinta foto. La biserica este un singur moment (cateva secunde) cand fotograful se poate aseza in fata mirilor acestia avand pe cap coroanele (in cazul bisericilor ortodoxe).

De cele mai multe ori cate fotografii se fac pana la restaurant atatea se vor face si la restaurant.

9. Sedinta foto, unde, cine fotografiaza?

La sedinta foto este momentul in care trebuie sa realizam niste fotografii mai artistice, poate unele chiar regizate cu obiective cat mai bune daca se poate chiar luminare cu ajutorul unei blende. Sedinta foto se poate realiza in natura: gradina botanica, parcuri, muzee; la teatru/opera; sau se poate realiza intr-un studio foto sau in ambele. Atunci cand decidem sa o realizam in natura cu siguranta trebuie sa fie o vreme frumoasa si daca se poate florile sa fie inflorite. Este momentul cand noi fotografii putem sa ne dezvoltam creatia. Cate fotografii realizam? Raspunsul la aceasta intrebare e cat mai multe si cat mai bune. Trebuie sa tinem cont de faptul ca nu avem prea mult timp la dispozitie 30min -1h timp in care ar trebui sa realizam 50-100 de cadre. Avantajul fotografierii in studio este acela ca ulterior putem decupa mai usir mirii daca dorim sa realizam colaje.

10. Avantajele angajarii celui de al doilea fotograf?

In functie de posibilitatile financiare ale mirilor le putem propun angajarea unui al doilea fotograf. Dar ce rol va avea? E foarte simplu: un fotograf va avea montat pe aparat un obiectiv wide iar un al doilea fotograf va avea tele si va sta la o distanta mai mare. Un alt avantaj ar fi la sedinta foto in natura deoarece ne poate ajuta la tinerea blendei. Nu excludem nici ipoteza ca s-ar realiza mai multe fotografii de unde putem sa alegem. Un alt avantaj ar fi urmatorul: daca avem acces la listarea fotografiilor in ziua nuntii, al doilea fotograf s-ar putea deplasa cu fotografiile la laorator listandule si livrandule in ziua nuntii. Iata deci cat de multe roluri ar avea un al doilea fotograf lucruri care trebuiesc explicate mirilor inainte sa isi angajeze un fotograf.

11. Ce fotografii cate fotografii ce marime sa fie fotografiile pe care le punem in album?

Este clar faptul ca pe langa un CD/DVD personalizat trebuie sa livram si un album cu fotografii. Albumul poate fii clasic sau digital(fotocarte) de diferite dimensiuni dar totusi nu mai mici de 20/20 cm. In album trebuiesc puse fotografii care surprind momentele importante ale nuntii: de acasa de la mire, mireasa, nasi, de la biserica, de la starea civila, de la sedinta foto si de la local. Un numar minim de fotografii cate o fotografie de la mire, mireasa, nasi de acasa, doua de la biserica, doua de la starea civila, 5 de la starea civila, si 10 de la local: dansul miresei, cand fura mireasa/mirele, cand fura pantoful miresei, mirele/mireasa dansand cu invitatii, friptura si tortul. Iata cum se strang un numar minim (chiar foarte minim) de 23 de fotografii care ar putea intra intr-un alum. Dar se poate merge lejer pana la un numar de 100 de fotografii care sa le punem in album.

poze botez,poze nunta,cameraman botez,cameraman nunta,craiova,severin,slatina,vilcea,calafat,caracat,balcesti,bailesti,bals,filiasi,segarcea,amarasti,orsova,tirgu jiu,carbunesti,herculane,vanju mare,bechet,dragasani,motru,filmare botez,filmare nunta,dabuleni,corabia,

Leave a Reply