Selrom TV – Servicii Complete Foto Video
Oferte Facebook Foto Video Alte Servicii Despre Parteneri

Despre


Romeo Seliste-Operator Imagine,Manager-Titular Proiect SELROMTV
Romeo Seliște, despre pasiunea și meseria sa: „Am înregistrat istoria”
Romeo Seliște, operator imagine în echipa SELROMTV, este astăzi în fața obiectivului și nu în spatele său. E obișnuit observe și nu invers. Să capteze și nu să fie captat. Să pună în lumină oameni și nu să fie el în centrul atenției. Dar astăzi e rândul său să își spună povestea. O poveste despre pasiune, dragoste și amintiri care i-au marcat devenirea.
„Era anul 1996. Eram student la Electrotehnică pe atunci. Într-o zi, directorul de la televiziunea locală Tele Universitatea, care ne era profesor, ne-a spus că are nevoie de oameni. Ne-a întrebat cine vrea să învețe o meserie nouă. Eu cochetam cu electronica, așa că a fost de ajuns o zi în studio și m-am îndrăgostit de televiziune. A fost o nouă școală pentru mine, pe care am urmat-o în paralel cu facultatea. După ce am absolvit facultatea, mi-am dorit să merg și către altă televiziune. Am făcut pasul către 3TV, una dintre primele televiziuni craiovene și cea unde s-a facut primul live local. Timp de trei luni am fost reporter, deoarece nu găsisem loc disponibil pentru funcția de operator imagine. Am avut răbdare.”
Nu s-a mai despărțit apoi de viața de cameraman. A strâns, de-a lungul anilor, experiențe de tot felul, de la primul interviu filmat în Craiova cu fostul președinte Ion Iliescu, la momente pline de adrenalină. Nu a fost ferit de riscurile meseriei, dar le-a înfruntat fără ezitare. „Țin minte momentul Mineriadei, când tuturor le era teamă să se apropie de mulțime. Minerii plecau spre București, țara fremăta, iar eu căutam cu înfrigurare imagini cu Miron Cozma. Nici nu mi-am dat seama când am ajuns în mijlocul minerilor, l-am văzut pe liderul lor în autocar și am surprins imagini care mi-au fost apoi solicitate de peste tot din țară.” Tot în frenezia evneimentelor a fost prins și la un meci tensionat dintre Universitatea Craiova și Dinamo, când a dat ocol stadionului pentru a capta imagini și, deodată, s-a trezit în inima galeriei oaspeților. „Am scăpat cu bine, cred că norocul meu a fost că eram îmbrăcat într-o geacă roșie cu alb”, spune râzând. Nu s-a dat în spate nici când zburau bolovani pe lângă el, pe vremea când lucra la FC Universitatea Craiova și aveau loc incidente provocate de suporteri. Spune cu seninătate : „Trebuia să fii acolo. Nu puteai filma de la distanță. Dacă alegi să faci meseria asta, trebuie să fii exact acolo unde lucrurile se întâmplă”.
Să fii operator imagine, spune Romeo, este ceva inegalabil: „Întâlnești oameni pe care nu ai avea niciodată șansa de a-i vedea altfel, iar prin fața obiectivului tău se derulează istoria. Iar eu nu am lăsat-o, pur și simplu, să treacă. Eu am înregistrat-o, am lăsat-o moștenire prin imaginile mele. Și, împreună cu ea, am lăsat și o parte din mine.”
Articol preluat New Image Profile Craiova

Dan Stancu-Operator Imagine Colaborator Proiect Selromtv

Dan Stancu-Operator Imagine Colaborator Proiect Selromtv

Go to Top